OTP Bank Liga, 8. forduló MTK–FTC 1-6 (1-2)

Hirdetés

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion.

Játékvezető: Berke Balázs

MTK: Demjén – Hei, Kádár, Bobál – Kovács M., Kata (Zuigéber, 88.), Thiam (Kocsis, 56.), Kosznovszky, Antonov (Kovács P., a szünetben) – Bognár, Németh K. (Stieber, a szünetben) Vezetőedző: Horváth Dávid

FTC: Dibusz – Makreckis (Pászka, 78.), Wingo, Abena, Ramírez (Civic, 70.) – Sigér (Baráth, 78.), Ben Romdhane (Besic, 69.) – Zachariassen, Abu Fani, Marquinhos – Varga B. (Pesic, 78.) Vezetőedző: Dejan Sztankovics Gólok: Bognár (13.), illetve Varga (23.), Marquinhos (41., 54.), Wingo (63.), Abu Fani (86.), Pesics (90+1)

Ferencvárosi nyomással és helyzetekkel, köztük egy kapufával indult a találkozó, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést: Sigér hibáját Bognár használta ki, és higgadtan passzolt Dibusz mellett a hálóba.

Korábban írtuk

A kapott gól nem törte meg a bajnoki címvédő lendületét, nagy fölényben futballozott Dejan Sztankovics vezetőedző együttese és a góllövőlistán éllovas Varga idénybeli nyolcadik bajnoki góljával előbb egyenlített – a válogatott támadó Abu Fani tökéletes beadását fejelte a hálóba -, majd a szünet előtt Marquinhos közeli találatával fordított.

A Ferencváros nem sokkal a szünet után a brazil támadó második találatával növelte előnyét. A 63. percben eldöntötték a három pont sorsát a vendégek, Wingo a saját térfelén szerzett labdával megiramodott, majd bombagólt lőtt. A hajrában előbb Abu Fani értékesített egy kipattanó labdát, majd a végeredményt a 92. percben a csereként pályára lépő Pesic állította be.