Fotó: MTI/Derencsényi István
Hirdetés

Az Egyesült Államokban készülő magyar úszó az előfutamban olimpiai szereplést érő 53.12 másodperces időt ért el, amivel megdöntötte Cseh László 2012-es 53.40-es országos csúcsát.

Az Arizona State 20 esztendős hallgatója, akinek felkészülését Bob Bowman, a legendás Michael Phelps edzője irányítja, az elődöntőben öt századdal úszott lassabban (53.17 mp), így futamában negyedikként csapott célba, összesítésben pedig hatodikként kvalifikálta magát a keddi fináléba.

„Egészében tetszett az elődöntő, ha reggel nem úszom meg az országos csúcsot, akkor ennek a délutáni eredménynek még jobban örülök, főleg, hogy hatodikként bejutottam a döntőbe” – mondta futama után Kós az M4 Sport helyszíni stábjának.

Hozzátette, sokkal lazábban veszi a dolgokat, mint tavaly, egy éve még azt sem gondolta volna, hogy 100 méter háton elindul, nemhogy fináléba kerül.

Korábban írtuk

„Holnap biztos, hogy a táv első felén nézelődés nélkül, jobban kell úsznom, de nagyon jó, hogy az elmúlt fél év alatt ennyit fejlődtem. Százon megtudom, milyen egy világbajnoki döntő, amit így begyakorolhatok a 200 hát előtt” – zárta értékelését Kós.

A 100 méter hát fináléja kedden magyar idő szerint 13.59 órakor kezdődik.