A Bajnokok Ligájában is érdekelt lipcsei gárda, amely továbbra is nélkülözi Gulácsit, 3-2-re kikapott a nyitókörben a favoritok között emlegetett Bayer Leverkusen stadionjában. Az előző szezonban csak 16. Stuttgart elvileg könnyebb ellenfélnek ígérkezik, ám a jelenleg éllovas „svábok” szombaton valóságos repülőrajtot vettek a VfL Bochum 5-0-ás kiütésével, a formájukról pedig sokat elárul, hogy legutóbb május 6-án kaptak ki tétmérkőzésen.

Hirdetés

A legutóbb negyedik, szintén BL-résztvevő Union Berlin – Schäfer András együttese – ugyancsak jól kezdte a 2023/24-es bajnoki szezont, mivel 4-1-re verte a Mainzot. A magyar légiós még júniusban esett át lábműtéten a sajkacsontjában kialakult fáradásos törés miatt, azóta harcképtelen, így Darmstadtban sem léphet pályára.

A 35-szörös válogatott Szalai Attila duplán fájdalmas idényrajton van túl, ugyanis öngóllal járult hozzá csapata, a Hoffenheim 2-1-es vereségéhez a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburggal szemben. A nyáron a Fenerbahcétól érkezett, 25 éves hátvéd szombaton bizonyíthat ismét az újonc Heidenheim ellen, amely ugyancsak pont nélkül áll a tabellán.

Sallai ellenben bekerült az első forduló válogatottjába, mivel szombaton négy kapura lövéséből egy gól lett, négyszer pedig a társait próbálta helyzetbe hozni. A freiburgiak a folytatásban azt a Werder Brement fogadják, amely pénteken 4-0-ra kikapott hazai pályán a sorozatban 12. bajnoki címére hajtó Bayern Münchentől.

A bajor elitalakulatban a Brémában betaláló Harry Kane – aki ligarekordot jelentő 100 millió euróért érkezett – a forduló vasárnapi zárómeccsén gyarapíthatja góljainak számát az Augsburg ellen.


Bundesliga, 2. forduló:
péntek:
RB Leipzig-VfB Stuttgart 20.30
szombat:
Darmstadt-Union Berlin 15.30
Freiburg-Werder Bremen 15.30
Heidenheim-Hoffenheim 15.30
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 15.30
VfL Bochum-Borussia Dortmund 15.30
Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen 18.30
vasárnap:
FSV Mainz-Eintracht Frankfurt 15.30
Bayern München-Augsburg 17.30

Korábban írtuk