„Megérkezett az első olyan sportoló, aki a világbajnokságon is részt vesz majd, az első fecske, egy indiai távolugró. Most edzőtáborban van Győrben, és az ő érkezése azt jelenti a szervezőbizottság szempontjából, hogy gyakorlatilag elkezdődött a 2023-as vb, mostantól tehát vb-üzemmódban működünk” – fogalmazott Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Jelezte azt is – neveket nem említve -, hogy a jövő héttől már világklasszisok is érkeznek a magyar fővárosba.

Hirdetés

Hozzátette, megérkeztek a televíziós szakemberek első képviselői is, mivel felépült az a háromszáz konténerből álló közvetítőváros, amely a világ több mint kétszáz országába küldi szét a közvetítés felvételeit, így több mint egymilliárdan követhetik majd a vb eseményeit.

Sorra érkeznek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) munkatársai is, legközelebb a szervezet szakértői gárdája, majd Sebastian Coe elnökkel az élen a vezetőség többi tagja, akik a vb előtt megtartják globális tanácsülésüket, majd a kongresszust is.

„Mivel a vb a világ idei legnagyobb sporteseménye, így uralkodók, állam- és kormányfők jönnek Budapestre, hogy láthassák a csodát, és élőben, személyesen szurkolhassanak az atlétika szuperhőseinek” – mondta Németh Balázs, aki azt is kiemelte, hogy a stadionparkban élményzóna épül, amely egy kisebb vidámparkként funkcionál majd. Itt minden jeggyel rendelkező látogató ingyen használhatja a játékokat, kipróbálhatja az attrakciókat és megismerkedhet az atlétikához kötődő mozgásformákkal, ügyességi versenyekkel.

Korábban írtuk

A budapesti világbajnokságot, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.