Mészáros Krisztofer, a GYAC versenyzőjének lólengésgyakorlata a mesterfokú tornász országos bajnokság szerenkénti döntőjében a Nemzeti Tornacsarnokban 2022. november 27-én. MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

A magyar szövetség közlése nyomán a budapesti Központi Tornacsarnokban rendezett viadal zárónapján a férfiaknál talajon hármas győri siker született, míg a gyűrű fináléjáig kellett várni, hogy ne Mészáros Krisztofer végezzen az első helyen. A győriek kiválósága azon másodikként zárt, és két tizeddel maradt el az aranyérmes Kiss Balázstól. A harmadik helyen a pontozásos sportágban ritkán tapasztalható hármas holtverseny alakult ki.

A legeredményesebb férfi versenyzőnek a Csányi Rajmund Alapítvány Kuratóriuma serleget ajánlott fel, amelyet a névadó lánya, Csányi Erika adott át Mészáros Krisztofernek. A szezonzáró versennyel kapcsolatban Mészáros kiemelte: nagyon motivált volt, mert a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerette volna.

„Azt gondolom, jó versenyt zártam, hiszen öt címet is sikerült megnyernem az összetettel együtt. A nyújtót sajnálom, magam sem tudom, ott hogyan szakadtam ki az elemből. Mindent összevetve eredményes viadal volt” – nyilatkozta.

Kiss Balázs hangsúlyozta: nagyon örül, hogy két bajnoki címet begyűjtött.

„Ezek közül a gyűrűn hoztam, amit tudok, ezért boldog vagyok. A nyújtó aranyérmen egy kicsit meglepődtem, de természetesen örülök, hogy ott is az első helyen végeztem. Nagyon eredményes és fárasztó éven vagyunk túl, jól jön majd egy kis pihenés” – mondta.

A nőknél felemáskorláton Székely Zója érvényesítette a papírformát, ugrásban a szombaton egyéni összetettben győztes Mayer Gréta bizonyult a legjobbnak. Gerendán a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia nem talált legyőzőre, talajon pedig Czifra Bettina Lili megszerezte élete első mesterfokú címét.

Korábban írtuk