A kabardföldi származású, a magyar színeket 2019 óta képviselő sportoló az arcán széles mosollyal, a hátán egy birkózószövetséges magyar zászlóval érkezett az újságíróknak kijelölt helyre. „Hosszú út vezetett idáig, voltak benne sérülések és egyéb problémák, de nagyon köszönöm a lehetőséget a magyaroknak, hogy Európa-bajnok lehetek” – kezdte értékelését Muszukajev.

Hirdetés

Az FTC birkózója elmondta, előzetesen nem lehetett tudni, milyen eredményre lesz képes, de egész évben azért dolgozott, hogy el tudja hódítani a legfényesebb medált. „A birkózás ilyen sport, van, hogy nem a döntő a legnehezebb. Nem volt a fejemben semmi különleges taktika, a mozdulatok, a fogások a sok edzés után ilyen helyzetben már jönnek maguktól, nekem csak mennem kellett előre” – fogalmazott a 29 éves Európa-bajnok, aki előtt legutóbb 21 éve a mostani szövetségi kapitány, Bánkuti Zsolt tudott Budapesten magyar Eb-aranyat nyerni.

„Nem tudtam, hogy ilyen hosszú idő telt el azóta, de boldog vagyok, hogy ezt az örömöt én hozhattam el újra mindenkinek” – jelentette ki Muszukajev. Hozzátette, a továbbiakban is ilyen jó meccseket szerente vívni és ilyen jó eredményeket szeretne elérni, példát mutatva ezzel mindenkinek. Ez volt a magyar küldöttség első érme a budapesti kontinensviadalon.

Korábban írtuk