Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Hirdetés

OTP Bank Liga, 14. forduló:
MOL Fehérvár FC – Ferencváros 2-2 (0-1)
MOL Aréna Sóstó, 6121 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: Kastrati (52.), Dárdai P. (89.), illetve R. Mmaee (15., 58., az elsőt 11-esből)

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Serafimov, Fiola, Stopira – Pokorny, Lednyev (Szendrei Á. 84.) – Kastrati (Bumba, 77.), Houri, Schön (Dárdai P., 73.) – Kodro
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Pászka – Besic, Laidouni – Traoré, Mercier (Marquinhos, 65.), Zachariassen – R. Mmaee (Esiti, 88.)

Egy kihagyott helyzet, majd egy zúgó felsőléc jelezte a fehérváriak fölényét a meccs elején, mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést, Ryan Mmaee volt eredményes büntetőből. A félidő közepén azonban már Kovács Dániel bravúrjaira volt szükség ahhoz, hogy az egyre kezdeményezőbb FTC ne növelje az előnyét. Miközben támadott a Fehérvár is, hátul rendre kinyílt, így a zöld-fehéreknek több esélyük is volt az újabb gólra, de minden helyzetüket elpuskázták.

Fordulást követően hamar egyenlített a házigazda: Lirim Kastrati ugrott ki, majd elgurította a labdát Dibusz mellett. Ezután sebességet váltott a Ferencváros, és Zachariassen passza után Ryan Mmaee második találatával perceken belül ismét megszerezte a vezetést. A folytatásban fáradni látszottak a hazaiak, míg a vendégek sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám egyikből sem tudtak betalálni, ami a hajrában megbosszulta magát, mert az utolsó előtti percben Dárdai Palkó a hálóba vágta a labdát.

Korábban írtuk

A színvonalas, végig izgalmas meccsen a kétszer is a kapufát eltaláló Fradi akár fölényesen is nyerhetett volna a helyzetek alapján, de a fehérváriak idei talán legjobb teljesítményükkel nem érdemtelenül szereztek pontot.