Fotó: MTI/Illyés Tibor
Németh Nándor a férfi 100 méteres gyorsúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 22-én
Hirdetés

A 22 éves magyar versenyző 48.13 másodperces idővel csapott célba.

A BVSC versenyzője kalandos úton került a fináléba, mivel a keddi elődöntőben holtversenyben a nyolcadik időt úszta az olasz Lorenzo Zazzerivel, így kettejük között „szétlövés” döntött a teljes esti programot követően. Németh végül nem bízta a véletlenre a dolgot: a tokiói olimpián úszott országos csúcsát (47.81) megjavítva 47.69-cel biztosította helyét a 8-as pályán.

Németh – aki ebben a számban 2018 óta minden világversenyen döntőt úszott – a fináléban jól rajtolt, de az utolsó helyen fordult, majd jól hajrázott, azonban az éremcsatába nem tudott beleszólni.

„A lendület és a magabiztosság megvolt bennem, amit a tegnapi szétúszás adott, ugyanakkor reggel azt is megéreztem, hogy kétszer kellett felállnom a rajtkőre és pluszban két-három órát még itt kellett töltenem tegnap este. Összességében elégedett vagyok, bár a másik olaszt is nagyon szerettem volna megverni” – nyilatkozta Németh, akinek a verseny közben az egyik sapkája lecsúszott, ami nehezítette a dolgát.

A számot a román David Popovici nyerte, aki már 200 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában. A 17 éves és 280 napos Popovici mindössze a második 18 év alatti győztese ennek a számnak, 1975-ben Andy Coan nyert hasonlóan fiatalon.


Eredmények:

férfi 100 m gyors, világbajnok:
David Popovici (Románia) 47.58 másodperc
2. Maxime Grousset (Franciaország) 47.64
3. Joshua Liendo Edwards (Kanada) 47.71
…6. Németh Nándor 48.13

Korábban írtuk