Magyar szempontból a Glasgow-ban rendezett Európa-bajnokság talán egyik legszebb pillanata volt, amikor Verrasztó Dávid a 400 méter vegyesúszásban aratott sikerét követően együtt ünnepelt honfitársaival.

Fotó: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

Fotó: MTI/EPA/Patrick B. Krämer

„Mindegyiküket ismerek, több mint tizenöt éve ők a családom. Nagyon szeretek itt lenni, ezeken az egyhetes versenyeken találkozom a barátaimmal, és nem csak minden arról szól, hogy milyen időt úszunk és mit akasztanak a nyakunkba” – nyilatkozta az MTI-nek a 29 éves versenyző, aki sorozatban harmadszor nyerte meg a 400 méter vegyes Eb-döntőjét, ráadásul a kontinensviadalok történetének legidősebb győztese lett ebben a számban.

Miután kiszállt a vízből, Verrasztó „lepacsizott” a magyar válogatott szakmai stábjával az első sorban, majd a lelátón helyet foglaló szurkolókkal – főként persze honfitársaival – ünnepelt, miközben a rendezők megpróbálták az ellenkező irányba terelni őt.

„Arra, hogy egy percig együtt ünnepeltünk, még húsz év múlva is mindannyian emlékezni fogunk” – tette hozzá.

A kétszeres világbajnoki ezüstérmes hangsúlyozta, nagyon szeretne jövőre a Koreai Köztársaságban sorra kerülő világbajnokságon közelebb kerülni legnagyobb riválisaihoz, de tisztában van vele, hogy rengeteg munka vár rá – három nap múlva el is kezdi edzéseket -, hiszen Glasgow-ban nem tudta megközelíteni legjobb idejét.