Hirdetés

Dósa az egyéves kvalifikációs időszak utolsó versenye előtt a cseh Alexander Choupenitchhel és a spanyol Carlos Llavadorral volt versenyben az európai két hely egyikéért. Közöttük pár pontnyi volt a különbség, de Dósa állt a legkedvezőbb pozícióban, és az egyesült államokbeli versenyen a magyar vívó mellett a cseh került még a legjobb 32 közé, a spanyol kikapott.

Férfi tőrben a magyar válogatott nem tudta kiharcolni a párizsi részvétel jogát. Egyéni kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. A csapatkvalifikációval rendelkező országok képviselői kikerülnek a ranglistából, az új sorrend alapján pedig Európából, illetve az ázsiai-óceániai zónából két-két vívó – de nemzetenként legfeljebb egy-egy -, Amerikából és Afrikából pedig egy-egy versenyző kerül be az adott mezőnybe. A két európai hely egyike lesz Dósáé.

A szakágankénti maradék négy helyet zónakvalifikációs versenyeken töltik fel, egy-egy fővel. Utóbbi versenyeken már csak olyan országok képviselői indulhatnak, melyek még egyetlen kvótát sem szereztek az adott szakágban.

Korábban írtuk