A versenyt 14 páros kezdte meg hétfőn a körvívással, melyben a Regős Gergely, Szép Balázs duó 15 győzelmet aratott és 11 vereséget szenvedett. Ezzel az ukránok, a dél-koreaiak és a kínaiak mögött a negyedik helyen állt.

Hirdetés

Kedden délután, a női viadalt követően – melyben Réti Kamilla és Alekszejev Tamara nyolcadik lett – folytatták versenyüket a férfiak. A lovaspályán egy-egy verőhibával, de szintidőn belül ment végig a két magyar, ezzel – az olaszokkal holtversenyben – ötödik volt ebben a számban. A bónuszvívás kiemelkedően sikerült, négy ellenfélt legyőzése nyolc pluszpontot ért, és összesítésben már a harmadik helyen álltak a magyarok. A 2×100 méteres úszóváltóban viszont 1:55.54 perccel csak tizedikek lettek, így visszacsúsztak.

A kombinált számot, melyben a váltótagoknak egyenkét 3×600 métert kellett futniuk két lövősorozattal megszakítva, az ötödik pozícióból kezdhették meg, de behozható hátrányban voltak a dobogósoktól, az éllovas ukránok is csak 13 másodperccel indultak hamarabb. Mögöttük az egyitomiak, a dél-koreaiak és a csehek következtek a magyarok előtt.

Martinek János szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta: Regős futott elsőként, ő harmadikként indította csapattársát, az élen az egyiptomiak és a dél-koreaiak versenyeztek szinte végig, Szép Balázs azonban ázsiai ellenfelét utolérte. Az egyiptomiak négy másodperccel előzték meg a magyarokat, a dél-koreaiak pedig eggyel értek be mögöttük. A magyar páros 11:19.70 perccel megnyerte a kombinált számot.

Korábban írtuk

Eredmények:
férfi váltó, világbajnok:

Mutaz Mohamed, Ahmed Hamed (Egyiptom) 1467 pont
2. Regős Gergely, Szép Balázs 1463
3. Szeo Csang Van, Li Csi Hun (Koreai Köztársaság) 1462

korábban:
női váltó, világbajnok:

Amira Kandil, Malak Iszmail (Egyiptom) 1315 pont
2. Beatrice Mercuri, Aurora Tognetti (Olaszország) 1309
3. Mayan Oliver, Mariana Arcero (Mexikó) 1290
…8. Réti Kamilla, Alekszejev Tamara 1210

A délnyugat-angliai városban szerdától zajlanak majd az egyéni küzdelmek, ezek döntőit vasárnap rendezik – az első három hely ér olimpiai kvótát -, és az eredmények alapján akkor alakul ki a csapatverseny sorrendje is. Az év fő sportági versenye hétfőn a vegyes váltóval zárul.