Fotó: MTI/Soós Lajos
Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke és Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő, a testület alelnöke koszorút helyez el Puskás Ferenc sírjánál a világhírű labdarúgó halálának 15. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Szent István Bazilika altemplomában 2021. november 17-én
Hirdetés

„Puskás Ferenc a legismertebb magyar, nevét mindenhol ismerik, a magyarsággal azonosítják” – kezdte megemlékező beszédét Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, majd felidézte a 15 évvel ezelőtti, Puskás Ferenc halálát követő időszakot.

„December 7-én hozták ide a Bazilikába a testét és ravatalozták fel. Az első órában a közjogi méltóságok hajthattak fejet a koporsónál. A Legfelsőbb Bíróság elnökeként ötödik lettem volna a sorban, ám a ceremóniát intéző kegyeleti bizottság elnöke, Schmitt Pál értesített, hogy az államfő után másodikként tiszteleghetek a ravatalnál” – osztotta meg személyes emlékét Lomnici Zoltán, majd kitért az Aranycsapat Testület létrehozására: Puskás Ferenc születésnapján, április elsején hirdette meg Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az Aranycsapat Emlékév Testület megalakulását, és azóta ápolják a legendás labdarúgócsapat emlékét.

„Sok olyan sportoló van a világon, akiről utcát, teret neveztek el, mert az emberek felnéznek a kiemelkedő személyiségekre, őrzik az emléküket. Ám mi magyarok azt is elmondhatjuk, hogy van olyan sportolónk, akiről bolygót neveztek el: Puskás Ferenc” – mondta Bajkai István országgyűlési képviselő, a testület alelnöke. Hozzátette, hogy a Száguldó őrnagy a világ futballjának ma is az egyik legismertebb alakja.

Ezt követően méltatta Puskás Ferenc pályafutását, felidézte a magyar színekben és a Real Madridban elért sikereit, góljait.

„Hazaszeretet, munka, alázat és szorgalom jellemezte őt és az Aranycsapat tagjait. Puskás Ferenc örök példakép a fiatalok és minden ember számára” – hangsúlyozta Bajkai István, majd Lomnici Zoltánnal közösen koszorút helyezett el Puskás Ferenc sírjánál.

Korábban írtuk