Fotó: MTI/Illyés Tibor, illusztráció

Rédli András bejutott kedden a legjobb 32 közé párbajtőrvívásban a riói olimpián.

A szám három magyar indulója közül egyedül neki kellett pástra lépnie az első fordulóban, mégpedig a kuvaiti, de a mostani játékokon hazája olimpiai bizottságának felfüggesztése miatt független olimpikonként szereplő Abdulaziz Alsatti ellen, akit 14-13-ra győzött le kedden.

Az első két tust ellenfele adta, de aztán az első szünetig 5-3-ra fordított úgy, hogy az ötödik találatot egy másodperccel a vívóidő lejárta előtt érte el. A folytatásban a kuvaiti már nem is tudta visszavenni a vezetést, s bár 7-7-nél még egyenlített, nemsokára háromtusos hátrányba került. Hat másodperccel a vége előtt Rédli 14-11-re vezetett, a maradék időben Alsatti lerohanásokkal próbálkozott, de csak felzárkózni tudott.

„Megvan az első lépés, ez a legfontosabb. Az eredmény kicsit szorosnak mondható, de azt gondolom, kézben volt a meccs, a végén pedig már az idővel játszottam” – mondta az MTI-nek a 2014-es év Európa-bajnoka.

A következő fordulóban, ahol már Imre Géza és Boczkó Gábor is vív, a francia Yannick Borel lesz az ellenfele.

„Jön a francia nagy fal – utalt arra, hogy Borel egyrészt kiváló vívó, másrészt csaknem két méteres és száz kilós. – Nagyon jó formában van, ő az idei Európa-bajnok. Nehéz meccs lesz” – tette hozzá.

Boczkó 16.15-kor, Imre és Rédli 16.45-kor lép pástra a legjobb 32 között.

MTI