Fotó: Simicskó István, Facebook
Hirdetés

A Honvédelmi Sportszövetséggel az a küldetésük, hogy a „haza védelmét erősítsék”, ezért szeretnének folyamatosan lehetőségeket kínálni a fiataloknak önmaguk megismerésére, és arra, hogy egyfajta katonai jellegű előképzésben részesülhessenek – mondta.

Hozzátette, mindezt játékos formában, vetélkedőkön és csapatépítő programokon keresztül, hiszen a versenyen résztvevő diákok iskoláikat képviselik.

Kiemelte, fontos az iskolás gyerekek megszólítása a Bátrak Ligájához hasonló versenyekkel, programokkal, hiszen ha a fiatalok fizikailag és szellemileg is felkészültek, hatékonyabban tudják megvívni az életben rájuk váró küzdelmeket.

Simicskó István a diákokhoz szólva úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a részvétellel a versenyen egy helyes utat kezdtek el. A sportszövetséggel segíteni fogják haladásukat ezen az úton, és azt szeretnék, ha minél többen jelentkeznének a kadétképzésre is – tette hozzá.

Korábban írtuk

Elmondta, a kadétprogramot 2017-ben indította útjára a kormány, amelyre akkor mindösszesen három középiskola jelentkezett, ma azonban már százötven iskola vállalta a képzést.

Hozzátette, jelenleg mintegy tízezer kadét vesz részt a programban, amely a Magyar Honvédség számára is egy „komoly” eredmény, hiszen – mint mondta – majdnem minden második kadét a katonai hivatást választja.

Simicskó István a közmédiának elmondta: a Honvédelmi Sportszövetség negyvenhatodik alkalommal rendezte meg a Bátrak Ligáját felső tagozatos általános iskolások számára. A tiszavasvári eseményen tíz iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói vettek részt – jegyezte meg.

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, büszke arra, hogy a tiszavasvári járás szinte minden tankerületi fenntartású iskolája részt vett a Bátrak Ligáján.

Úgy fogalmazott, az állóképesség erősítése és a versenyzés a gyermekek hasznára válik, emellett később a kadétprogramban is részt vehetnek, ahonnan katonai pályára is léphetnek.

Szőke Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester beszédében elmondta, a város számára lényeges, hogy bekapcsolódjon a Bátrak Ligájához hasonló eseményekbe. Hozzátette, a keddi verseny, a kadétképzés és a honvédelem erősítése rendkívül fontos, hogy egy olyan nemzedék nőjön fel, amely hazájának érzi Magyarországot.