Fotó: MTI/AP/AP Photo
Enner Valencia, a Fenerbahce játékosa (b) megszerzi csapata első gólját a Sevilla ellen a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén az isztambuli Sükrü Saracoglu Stadionban 2023. március 16-án
Hirdetés

Az isztambuli együttes Szalaival a kezdő tizenegyben az első félidő végén egyet ledolgozott a Spanyolországban összeszedett kétgólos hátrányából, azután viszont hiába támadta végig a mérkőzést, a Sevilla kihúzta újabb kapott gól nélkül, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Freiburgban a német csapat múlt heti 1-0-s veresége után gyakorlatilag a szünet előtt eldőlt a lényegi kérdés, akkor ugyanis emberhátrányba került a házigazda, ráadásul a Juventus tizenegyesből megszerezte a vezetést. Sallai a 62. percben csereként lépett pályára, de nem tudott segíteni társainak a létszámfölényben lévő riválissal szemben, amely az Európa-bajnok Federico Chiesa 95. percben szerzett góljával lezárta és megnyerte az összecsapást.

Szintén továbbjutott a Manchester United és a Feyenoord is: előbbi Marcus Rashford góljával 1-0-ra verte idegenben a Betist, míg utóbbi valódi gólgálát rendezve 7-1-re diadalmaskodott a vendég Sahtar Donyeck felett, és 8-2-es összesítéssel jutott a következő körbe. 

A negyed- és elődöntők párosítását pénteken sorsolják. A döntőre a Puskás Arénában kerül majd sor május 31-én.

Korábban írtuk