Fotó: fradi.hu
Hirdetés

„Történelmi pillanat a Fradi életében a lemez megjelenése” – mondta az MVM Dome-ban kedden tartott sajtóeseményen Volly György, a zöld-fehér klub kommunikációs igazgatója

Joós István, a lemezt kiadó Magneoton Music Group vezérigazgatója a labdarúgás és a zene párhuzamait ecsetelte, kiemelve: a focistának és a zenésznek is jó ritmusérzéke kell, hogy legyen, mindkét területen óriási munka szükséges a siker eléréséhez, ahhoz pedig még több, hogy a csúcson maradjon valaki. A zenei szakember arról is beszélt, hogy a CD-n hallható 14 dal különböző stílusú, mégis egységes hangulatot képvisel. Vannak új szerzemények és átdolgozások is az „ország legnépszerűbb előadóinak” tolmácsolásában.

„Kubatov Gábor elnök úrral két közös szenvedélyünk van: az egyik a Fradi, a másik a zene” – mesélte Lotfi Begi lemezlovas és producer a mű megszületésének ötletéről.

„A meccseken sokat beszélgettünk egy esetleges Fradi-lemezről” – mondta, és elárulta: 13 éves kora óta Fradi-drukker, és azzal, hogy a lemez producere lehetett, megvalósult egy álma.

Korábban írtuk

„Mi mindig és mindenben elsők akarunk lenni, amikor lemezt adunk ki, akkor is ez a cél vezérel bennünket” – hangsúlyozta Kubatov Gábor, az FTC elnöke, majd emlékeztetett: több mint három éve kezdtek beszélgetni a lemezről Lotfi Begivel.

„A művészetben is kell a múzsa csókja, az ihlet, ezért is kellett várni a lemez megszületésére, hogy ilyen jó legyen” – folytatta a sportvezető, majd elárulta, hogy kétévente végeztetnek egy felmérést arról, mennyien kedvelik a Ferencvárost.

„A 2.1 millió fradistának szeretnénk örömöt szerezni és az összetartozás érzését adni ezzel a lemezzel. Továbbá azoknak is szól ez a válogatás, akik még nincsenek ebben a kétmilliós táborban, őket szeretnénk megszólítani a zene erejével” – folytatta az elnök, aki szerint a lemezre ugyanolyan szükség van, mint a sok más egyesületi ajándéktárgyra a mesekönyvtől az ágyneműhuzatig.

Kubatov Gábor a bemutatón részt vevő előadók – többek között Sipos Péter, Hevesi Tamás, Dér Heni, Kozsó – közül külön köszönetet mondott Rúzsa Magdinak, aki az új stadion avatóján a Himnuszt énekelte.

„A nagy Fradi lemez: a zene ereje!” album online és CD-formátumban jelent meg, 4990 forintért kapható a Fradi Shopban, a labdarúgóbérlettel rendelkező szurkolóknak 15 százalék kedvezményt biztosítanak. A későbbiekben a kifejezetten gyűjtőknek szánt zöld színű bakelit is megjelenik majd 100 számozott példányban.

További információk: ITT