Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A ferencvárosi Myrto Uzuni, miután gólt lőtt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencváros–MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. február 7-én
Hirdetés

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Ferencváros–MOL Fehérvár 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Berke
gólszerzők: Uzuni (11.), Tokmac Nguen (61.)
piros lap: Rus (69.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister (Civic, 85.) – Sigér (Laidouni, 70.), Haratin (Vécsei, 85.), Somália – Uzuni (Isael, 80.), Boli, Tokmac Nguen (Mak, 80.)
MOL Fehérvár: Rockov – Bolla (Nikolics, 60.), Rus, Musliu, Fiola – Nego, Alef, Houri (Hangya, 73.), Pinto, Funsho Bamgboye – Petrjak


Jó tempóban kezdődött a mérkőzés, amelyen Uzuni góljával – Sigér védők mögé beívelt labdáját továbbította kapásból a kapuba – a 11. percben vezetéshez jutott a házigazda.

Uzuni gólja a Fehérvár ellen

Uzuni gyorsan tudtára adta a fehérváriaknak, hogy nem enged a jó formából. Zsinórban ötödik bajnokiján szerzett góljával gyorsan vezetést szerzett a Ferencvárosi Torna Club a szuperrangadón.ÉLŐ: https://bit.ly/3pYHR6A

Posted by M4 Sport on Sunday, February 7, 2021

A folytatásban a Fehérvár erejét nagyrészt felemésztette az intenzív letámadás, a vendégek a megszerzett labdákból csak pár alkalommal tudtak veszélyeztetni. A Ferencváros a félidő egyes szakaszaiban átadta a területet: megerősített középpályás sorának köszönhetően szervezett, hiba nélküli volt a védekezése, Boli pedig elöl, ha megkapta, jól tartotta meg a labdát, többször is zavart okozott. Az első félidőben nagy volt a küzdelem, mindkét oldalon sok volt a taktikai szabálytalanság, de összességében alapvetően az történt, amit a Fradi akart.

A játék képe a szünet után sem változott, egészen a 61. percig, amikor Boli nagyszerű kiugratásából a Rust lefutó Tokmac Nguen kétgólosra növelte a hazaiak előnyét.

Ferencváros-Fehérvár 2-0

Boli gyönyörű labdát adott a villámléptű Tokmacnak, aki kétgólosra növelte a Fradi előnyét.⚽⚽Élő közvetítés: https://bit.ly/2MAeHfL

Posted by M4 Sport on Sunday, February 7, 2021

A kedvüket vesztő vendégek létszáma nem sokkal később megfogyatkozott – Rus gyűjtötte be második sárga lapját –, innen pedig nem volt visszaút a Fehérvárnak, amely a hajrában hiába mozgósított nagy erőket, kialakított helyzeteiből még szépítésre sem futotta.

A hét közben Újpesten kiütéssel győző Ferencváros újabb sikerével nagy lépést tett az ismételt címvédés felé, miután a tabellán 16 pontra nőtt az előnye a második, illetve harmadik helyezett Puskás Akadémiával, valamint MOL Fehérvárral szemben. A Fehérvár nyeretlenségi sorozata négy mérkőzés óta tart a pontvadászatban, egy döntetlen mellett harmadszor kapott ki.

Korábban írtuk

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Paks–Budafoki MTE 4-1
ZTE FC–Puskás Akadémia 1-2
Ferencváros–MOL Fehérvár FC 2-0
szombaton játszották:
Diósgyőr–Kisvárda Master Good 2-0
Mezőkövesd Zsóry–Budapest Honvéd 2-1
MTK Budapest–Újpest FC 1-3

A 21. forduló programja
február 12., péntek:
Újpest–Diósgyőr 20.00
február 13., szombat:
Puskás Akadémia–Paks 14.45
Kisvárda Master Good–ZTE FC 17.00
Budapest Honvéd–Budafoki MTE 19.30
február 14., vasárnap:
Mezőkövesd Zsóry–Ferencváros 14.30
MOL Fehérvár FC–MTK Budapest 17.00