Fotó: fradi.hu
Hirdetés

A Momo és Mume becenéven is ismert, 29 esztendős Besic 2012 nyarán érkezett először a zöld-fehérekhez, ahol csupaszív, lelkes játékát hamar megszerették a Fradi-szurkolók. Több poszton is kiválóan megállta a helyét: játszott középső védőt, jobbhátvédet, de védekező középpályásként is bevethető volt. A Fradiban eddig összesen 71 mérkőzésen lépett pályára, két találatot szerzett.

Nagy ugrás jelentett a pályafutásában, hogy a 2014-es világbajnokságon az Argentína, a Nigéria és az Irán elleni csoportmeccset is végigjátszotta Bosznia-Hercegovina színeiben, az ő feladata volt például az azóta már hatszoros aranylabdás Lionel Messi semlegesítése. A brazíliai vébén nyújtott teljesítménye alapján egyértelművé vált, hogy kinőtte a magyar bajnokságot: végül csaknem ötmillió euróért a kilencszeres angol bajnok Evertonhoz szerződött a Premier League-be. Az angol élvonalban azóta 46, a másodosztályban 52 meccsen lépet pályára – az előző éveket kölcsönben töltötte a Middlesbrough-nál, valamint a Sheffield Unitednél.

Besicnek 2021 júliusában lejárt a szerződése a liverpooli együttesnél, így szabadon igazolható játékosként csatlakozik a Fradihoz.

Korábban írtuk