Kezdek félni. Mármint a következő választástól. Mert igaz, hogy a baloldal pártjai nullán vannak, hiába óvja őket Vona influenceri hatalma és a távolból Juncker isiászos csókja, még bármi lehet. Még az is lehetséges, hogy előkerül valahonnan a „csodafegyver”. A csodafegyver, mit már annyian ígértek. Ígértek T-34-esektől körülvett berlini bunkerek mélyén, és orosz jégmezőkön fagyoskodva. S most, ím, bújtatott jeleit az Index „oldalain” figyelhetjük meg.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

„Az Index munkatársa lett az év informatikai újságírója.” Ezt az ártatlannak tetsző címet olvashatjuk az internetes portál cikke fölött, vastagon kihúzva. De ez még semmi. Ha a cím felett elsiklunk – miért is ne tennénk, semmi meglepő nincs abban, hogy az újságírás terén kizárólag ők kapnak díjakat. Mi nem tudunk írni, álhíreket terjesztünk, közünk sincs ahhoz, hogy „szakmaiság”, és persze a humor baloldali műfaj. Szóval, lapozzunk.

Ott látható egy fickó feje – a díjazotté –, és ahogy ránézünk, rögtön gyanús lesz valami. Ennyire libsi fej nincs! Az egészséges ösztönnel megáldott ember megérzi a libsit. Ruhadarabok, illetve azok tipikus vegyítése, nézések, hajak, kisugárzások, amire az ember rögtön rávágja: „Libsi! Egy mucsányi távolságból látszik.” Na de ennyire, aki minden porcikájában az, szinte nem is lehetséges.

Ami ennyire libsi, az gyanús. Az nem eredeti. Azt gyártják. És a sorokat olvasva a gyanú fokozódik.

„Az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) 2018-ban is közösen hirdette meg az év informatikai újságírójának járó Kovács Attila-díjat. Az idei díjat Bolcsó Dániel, az Index Tech-Tudomány rovatának újságírója kapta. Bolcsó négy éve dolgozik a rovatban. Több mint 2000 cikket és 450 bejegyzést írt.”

Mennyit? – hördül fel a leragadt jobboldali, aki nemcsak hogy humorral és szakmaisággal nem rendelkezik, de még a tizenhatodik nem létezésében is kételkedik. Számoljunk csak! Az majdnem 12 cikk hetente! Erre csak egy kiborg képes. Ezeknek robotjaik vannak. Kifejlesztették, és most tesztelik.

Mi lesz velünk négy év múlva? Rágondolni is rossz!