A szőke kisfiú összeszorította a fogát; hát csak azért sem fog sírni. (Illetve csak titokban.) Majd jól megmutatja ezeknek.

Csak azért is: a szemüvegemről majd mindenkinek az okosságom jut eszébe! Két feleségem lesz. Nem is! Három. Meg fogjátok látni, azért is három feleségem lesz. Nem is akármilyen! És a tévében csinálnak velem interjút! Könyörögnek, hogy szóba álljak velük. És villám lesz a Balatonon. És Pesten fogok lakni. Pesten is gyönyörű házam lesz! Nagyon gazdag leszek. Olyan gazdag, hogy nagyon! Sőt, miniszter leszek! Naná! Sőt! Miniszterelnök! Az ám, benne leszek a tévében. És a haverok Gyurcsányinak fognak hívni, mert azt nehezebb csúfolni. És ezekkel az erdélyiekkel jól kitolok. Apám is mindig ezzel jön. És igenis fogok futni. És nem röhögnek ki miatta, hanem dicsérnek. És kameráznak, és benne leszek az újságban. És azt mondják: kemény gyerek ez a Fletó!

És én csúfolok majd másokat. Az öregecske nőket, meg az arabokat, meg a parasztokat!

És ha nagy leszek és miniszterelnök és gazdag és három feleségem lesz és benne leszek a tévében, akkor nem mernek majd rám kiabálni. Csupa szépet mondanak. És aki csúnyát mond, azt elvitetem a rendőrrel! Igen!

„Mit ábrándozol, Gyurcsány! Kérdeztelek. Mikor volt a mohácsi vész? Mennyi négyzetgyök kettő? Ki írta a Kőszívű ember fiait? Mi az az ionos kötés? Hol van Szaúd-Arábia? Mi lesz belőled, édes fiam?”