„Soha ilyen megalázóan nem bántak a legnehezebb sorsú emberekkel. Soha ilyen sokat nem vettek ki, loptak el a közösből ilyen kevesek. Soha nem volt ilyen fejetlenség az oktatásban és az egészségügyben. Soha nem esett ekkorát közös nemzeti jövedelmünk. Soha nem volt akkora hiánya egy évben az országnak, mint amekkora most lesz. Soha nem ért ilyen keveset a magyar forint. Soha nem volt ilyen drága az élelmiszer, mint most. Soha nem költözött el annyi ember Magyarországról, mint mostanában. Soha nem volt ilyen kevés joga a munkásembereknek.”

Hirdetés

Köszönöm, hogy végigolvasta a T. Olvasó! A szöveget az egyik Facebook-csoportból ollóztam, konkrétan a Hír TV baráti köre nevezetűből, amit pár napja megszálltak az ellenzéki trollok. Egy Sz. Roland nevezetű műve – Ctrl+C, Ctrl+V, mi más? –, bár biztos, hogy nem így hívják az elkövetőt. Ugyanezt az őszes hajú, ápolatlan fejet, ami a profilképén látható, más néven is láttam ebben a csoportban, minden bizonnyal sok néven nyomul, és tucatnyi profillal terjeszti az igét. S mindegyiken ott virít: O1G.

„Soha” és „mindig”. Amelyik mondat így kezdődik, azt az ember nem veszi komolyan. Veszekedésnél, hisztinél vagdossák egymás fejéhez olyan emberek, akik nem tudni, miért vannak egymás mellett évtizedek óta. „Te soha nem csinálod ezt meg azt, ellenben mindig ezt meg azt csinálod.” Na, ez ilyen. De nem is a handabanda igazsága a lényeg – ami nyilvánvalóan nincs. Az érdekes maga Sz. Roland, aki tizenöt profillal, tucatnyi csoportban, őrjöngve kiáltozza, hogy Orbán rossz, Orbán a legrosszabb, Orbánt ő utálja.

Ha tinilány lenne, azt mondanám, szerelmes. Így viszont csak ennyit mondanék, ha elém állna: maga jobban szereti a miniszterelnök urat, mint a saját feleségét vagy a gyerekét. Egyenesen rajong. Azokat ugyanis nem teszi rá a profilképére.

Az egyszerű emberek nem értik meg, hogy ha valamit monomániásan gyűlölsz, az ugyanaz, mint ha rajonganál érte. Kitölti az életed.

Korábban írtuk