Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

Az EU-ban és más nyugati térségekben is egyre több majomhimlős megbetegedést jelentenek. A fertőzés normál esetben jellemzően csak néhány afrikai országban fordul elő, és a betegség rendkívül nagy arányban érinti a homoszexuális férfiakat.

Az Inter-LGBT nevű melegszervezet szerint a válságról – Franciaországban eddig 1567 igazolt esetet regisztráltak – a francia kormány tehet, a melegjogi csoportok pedig az államnak a járvány okozta „válságra” adott reakcióját kifogásolják, főleg azzal szemben, amilyen komolyan nemrégiben a koronavírust vették.

„Az Inter-LGBT tiltakozik a kormány tétlensége, illetve a felkészültség és az átláthatóság hiánya ellen” – olvasható az Inter-LGBT honlapján közzétett nyilatkozatban, amely szerint a majomhimlő „két hónapja pusztít Franciaországban”.

A szervezet bejegyzése a továbbiakban nagyobb átláthatóságot követel a hatóságoktól az ország himlőoltás-készletével kapcsolatban – amelyet véleményük szerint fel kellene használni a további majomhimlős fertőzések megelőzésére -, sürgetik továbbá az oltásra jogosultak körének kiszélesítését.

Korábban írtuk

(forrás)