A Newsweek pakisztáni kiadásának főszerkesztője egy Twitter-üzenetsorozatban fejtette ki felháborító véleményét a gyermekbántalmazásról.

Képernyőfotó: newsweekpakistan.com


Képernyőfotó: newsweekpakistan.com

A Breitbart London beszámolója szerint Fasih Ahmed – aki korábban a Wall Street Journal újságírója volt – egy Twitter-üzenetben a következőket tudatta a világgal: “A gyermekek szexuális bántalmazása mindig is létezni fog. Soha nem tudod teljesen megszüntetni. Néha csodás művészet[i alkotás] lesz az eredménye. Úgyhogy [ezt is figyelembe kell venni]”.

A Breitbart London cikke felidézi, hogy Ahmed üzeneteit az a Pakisztánban történt, hatalmas felháborodást keltő eset ihlette, amelynek során egy kasuri sorozatgyilkos tizenkét gyermeket erőszakolt és ölt meg. A legfiatalabb hatéves volt.

A negyvenéves újságíró az előre megjósolható Twitter-felháborodásra támadásokkal válaszolt. Egy nőolvasónak például azt írta: “Örülök, hogy egy családtagod egészséges g*cijén nőttél fel”.

Úgy tűnik, Ahmed azt is örömtelinek tartja, hogy az összes áldozat kislány volt, hiszen ezt írta: “Hogy a dolog pozitív oldaláról is szót ejtsünk, [a sorozatgilkos] legalább heteroszexuális”. 

Ahmed láthatóan remekül szórakozott a Twitter-felhasználók felháborodásán. Egy azóta törölt üzenet szerint a hírhedt hollywoodi producer, Harvey Weinstein nemi erőszakot követett el, ugyanakkor Imran Khan krikettjátékos nem, mert “az egyik ronda, a másik nem”.

Az üzenetek olyannyira felháborítóak voltak, hogy az olvasók joggal gondolhatták volna: Ahmed Twitter-fiókját meghekkelte valaki. Azonban órák teltek el anélkül, hogy akár a Newsweek, akár a Newsweek Pakistan képviselője megszólalt volna. Végül aztán az anyamédium Newsweek hivatalos Twitter-lapján a következő üzenet jelent meg: “A Newsweek Pakistan szerkesztője @therealfasih által [megosztott] üzenetek nincsenek összhangban a Newsweek véleményével. Újragondoljuk viszonyunkat a Newsweek Pakistannal, amellyel szerződéses kapcsolatban állunk”.
 


(demokrata.hu)