A dokumentumban számos egyéb dolog mellett jelentős hangsúlyt fektettek a transzneműséggel kapcsolatos, megfelelőnek tartott terminológiára. A szerdán közzétett tervezetben többször hangsúlyozzák, hogy az orvosoknak a „várandós transznemű és nemi szempontból [a normálistól] eltérő személyek” által preferált titulust, nevet, névmást és családi kapcsolatokra vonatkozó terminológiát kell használniuk.

Hirdetés

Az írásban arra is felhívják a szakemberek figyelmét, hogy tisztában kell lenniük a „tágabb kontextuális tényezőkkel”, és feltárják a „cisz-szexizmus” kifejezés meghatározását, amely „a cisz [a születési nemükkel azonosuló] személyeket előnyben részesítő előítéletet” jelent. Előszeretettel használják továbbá a „mellkasi etetés” (chest feeding) kifejezést, amelyet a genderpropagandisták a szoptatás helyett alkalmaznak.

A dokumentumot összeállító egészségügyi szakembereknek azt is tanácsolják, hogy tartsák szem előtt azokat a komplikációkat, amelyeket a transzneműként azonosított embereken végzett hormonterápiák és nemváltoztató műtétek okozhatnak a terhességre nézve, illetve a várandósság idejére bizonyos nemváltoztató hormonterápiák felfüggesztését javasolják.

Végül a dokumentumban arra is felszólítják a szülészeket és nőgyógyászokat, hogy „vegyék fel a kapcsolatot a nemi identitással foglalkozó szakszolgálatokkal”, ha transznemű pácienseik „identitással kapcsolatos kérdésekkel” fordulnak hozzájuk.

(forrás)

Korábban írtuk