A beszámolóban a kijevi katonai vezetés kiemelte, hogy a nap folyamán az orosz erők két rakétacsapást mértek Sz-300-as légvédelmi rendszerrel a Harkiv megyei Kupjanszk város központjára, valamint hat légicsapást és több mint tíz, sorozatvetős rakétatámadást más célpontokra.

Hirdetés

Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó a Telegramon arról tájékoztatott, hogy a Kupjanszkban eltalált helytörténeti múzeum romjai alól ki tudták emelni egy nő holttestét. Rajta kívül egy másik ember is életét vesztette ott, valamint tízen megsebesültek. A vezérkar hangsúlyozta, hogy a megsemmisített múzeumépület környékén egyetlen katonai létesítmény sincs.

A kijevi katonai vezetés jelentése szerint az orosz hadsereg változatlanul Bahmut, Marjinka és Avgyijivka településekre koncentrál a támadásban, de az ukrán erők kedden visszavertek 36 ellenséges támadást a frontnak eme szakaszain.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán szárazföldi erők parancsnoka az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek adott interjújában katonai szempontból azzal magyarázta Bahmut megtartásának fontosságát, hogy az orosz csapatok ne támadhassák oldalba vagy hátba az ukrán csapatokat a Luhanszk megyei Liszicsanszk, valamint Donyeck város felől.

Korábban írtuk

A vezérkar jelentésében kitért még arra, hogy az ukrán légierő kedden öt csapást mért orosz katonai összpontosulásokra és egyet egy légvédelmi rendszerre, a rakéta- és tüzérségi egységek pedig eltaláltak egy orosz légvédelmi rakétarendszert és egy radarállomást.