Fotó: ShutterStock/ID1974
Hirdetés

A fegyverek elhelyezésére szolgáló bunkereknek július elsejéig el kell készülniük – jelentette ki Borisz Grizlov, aki korábban belügyminiszter és az orosz alsóház elnöke is volt. Hozzáfűzte: „Az európai és amerikai hangzavar ellenére ez meg fog történni”.

„Végre az emberek odafigyelnek arra, hogy szükséges némi erőegyensúly” – mondta Grizlov. „Amikor szóba kerül az Egyesült Államok európai atomfegyver-telepítése, a mi államszövetségünk biztonságát is növelnünk kell” – fogalmazott a diplomata.

Oroszország és Fehéroroszország közös Szövetségi Államot, egy „törvényes területet” alkot, szemben azokkal a területekkel, amelyeken az Egyesült Államok nukleáris fegyvereit állomásoztatja – mondta Grizlov. „Számukra ezek az országok csak bábok, míg nekünk közös területünk van” – fűzte hozzá.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök nemrégiben a nemzethez intézett beszédében közölte, hogy a Nyugat Lengyelországban, a fehérorosz határ mentén fegyverkezik, és azt tervezi, hogy megszállja és elpusztítja országát.

Korábban írtuk

Fehéroroszország, Oroszország szövetségeseként, lehetővé tette, hogy Moszkva fehérorosz területről is támadást indítson Ukrajna ellen 2022 februárjában. Oroszország a közelmúltban jelentette be, hogy taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba.