Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz
Résztvevõk az athéni parlament elõtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetésen 2023. október 12-én.
Hirdetés

Ilyenkor megmutatkozik, hogy a kulturálisan idegen lakosság importálását legitimálni kívánó multikulturális ideológia a gyakorlatban milyen mértékben működésképtelen. A progresszívok felfogása szerint a bevándorlóknak nem kell feladniuk kulturális hagyományaikat és asszimilálódniuk a többségi társadalomba. Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a befogadó államok a kulturális relativizmus szellemében egyre inkább feladják saját kultúrájukat

– jelentette ki a kutató, hozzátéve, hogy az afrikai és közel-keleti bevándorlók által képviselt szubkultúrák nem alkalmazkodnak, és szelektív módon teszik magukévá az európai kultúrkör értékeit. A sokszínűség és tolerancia szellemében pedig a progresszív erők figyelmen kívül hagyják a tömeges bevándorlás negatív hatásait.

A negatív hatások egyike, hogy sok évtizednyi szunnyadás után ismét fellángolni látszik az antiszemitizmus tüze a kontinensen, fogalmazott Bíró András, aki szerint az Európában élő muszlimok körében lényegében konszenzus uralkodik Izrael puszta létezésének tagadása terén, ez pedig magával vonja az ország szuverenitásának és önvédelemhez való jogának kétségbevonását is.

A fő problémát tehát az jelenti, hogy a tömeges migráció által nem csak az emberek jönnek Európába, hanem velük együtt az alapvető emberjogi normákat megkérdőjelező szokásaik is. A helyzet már jelenleg is súlyos méreteket ölt: például az Európában letelepedett muszlim tömegek már magukkal hozták a törzsiség társadalmi intézményét, aminek legjobb példája, hogy Svédországban mindennapossá váltak a klánok közötti összecsapások – jegyezte meg Bíró András.

Hozzátette, a migránsokkal kapcsolatban kialakult alapvető problémákat nehéz lesz orvosolnia a nyugati kormányoknak, ugyanis az európai muszlim lakosság növekedésével párhuzamosan egyre gyakoribbá válnak a kontinens zsidó közösségei elleni atrocitások, antiszemita indíttatású gyűlöletbűncselekmények és a zsinagógák elleni támadások.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk