Hirdetés

Michael Thomas Flynn, az Egyesült Államok hadseregének nyugalmazott altábornagya, aki a Trump-kormányzat elején az USA 24. nemzetbiztonsági tanácsadója volt, most az X oldalán (korábban Twitter) nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amelyben a magyar kormányfőt hasonlítja Churchillhez hasonlítja.

Mint fogalmazott, „igen, Orbán Viktor, az Amerikai Egyesült Államok is küzd a szuverenitásáért, és bár nekünk (az Egyesült Államoknak és Magyarországnak) nincs messzire nyúló, közös történelmi múltunk, de ugyanolyan erős a vágyunk a szuverenitás és a szabadságjogaink iránt.”

„Ne hagyja, hogy a kisebbségben lévő baloldal Európában (és Magyarországon) ráerőltesse magát, majd tönkretegye az Önök nagyszerű országát, ahogyan azt Európa más részein teszik” – folytatta a nyílt levelét.

Egy Churchill-idézettel folytatta: „a kapitalizmus eredendő bűne az áldások egyenlőtlen elosztása. A szocializmus eredendő erénye a nyomorúságok egyenlő elosztása” – idézte az Egyesült Királyság volt miniszterelnökét.

„Maradjon továbbra is a mostani Európa Churchillje” – folytatta levelét – „álljon ki továbbra is a hamis remények áradatával szemben, amelyet a globalisták akarnak lenyomni a polgárok torkán”.

„Ami pedig minket, amerikaiakat illet, akik még mindig hisznek az alkotmányos köztársaságnak nevezett demokratikus kísérletben, ugyanezt fogjuk tenni. És soha se felejtsük el, hogy van valami magasabb rendű, aki az egész emberiséget irányítja. Isten áldja meg Önt és Magyarország polgárait, és Isten áldja és óvja továbbra is Amerikát!” – zárta a levelét a Mandiner szemléje szerint.

Korábban írtuk