Hirdetés

A szakértő szerint jelenleg a világ politikai vezetése egy háborúpárti és egy békepárti táborra oszlik. A jelenlegi politikai trendek azonban nagyban nehezítik a konfliktus lezárását, mert „itt találkozott egymással a nyugati politikai két legzajosabb része”, a fegyverpárti neokonzervatívok és a baloldali woke támogatói.

Az Egyesült Államok progresszív belpolitikáját szemléltetve a műsorvezető felidézte, hogy az amerikai-orosz fogolycsere során az Egyesült Államok vezetése egy bebörtönzött kosárlabdázó kiadatását kérte az oroszoktól, miközben az orosz vezetés egy hírhedt fegyvercsempészt vihetett haza cserébe.

Arra a felvetésre, hogy az Egyesült Államok a CIA-ügynökök elengedését is kérhették volna, Castel rámutatott: az Egyesült Államoknak jó ideje nincs külpolitikája.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a Biden-adminisztráció egy olyan könnyű utat választott, amellyel a szavazóinak kedvezett az ország katonai vezetése vagy hírszerzése helyett. Ennek pedig az az üzenete a szolgálatot teljesítő emberek felé, hogy „magukra vannak hagyva.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, a teljes adás felvételét pedig a fenti videóban nézhetik meg.

Korábban írtuk