Kilencven balra húzó főügyész és kerületi ügyész írt alá egy közös nyilatkozatot, amelyben megfogadják, hogy nem indítanak büntetőeljárást az abortusztörvények megsértése miatt. Közülük legalább húszan kaptak kampánytámogatást Soros Györgytől.

Hirdetés

A romló bűnügyi statisztikák ellenére Soros kiállt a koncepciója mellett, a spekuláns a Wall Street Journal hasábjain osztotta meg véleménycikkét Miért támogatom a reformügyészeket címmel. Tudvalevő, hogy az Egyesült Államokban a kerületi ügyészek választás útján nyerik el tisztségüket. Azon indulóknak, akik a büntetőjogi reformoknak csúfolt dekriminalizációt, valamint a bűnözők futni hagyását szorgalmazzák, Soros bőkezű támogatásokat nyújt a kampányukhoz. 

Azokban a városokban, ahol a milliárdos jelöltjei nyertek, drasztikusan nőtt a bűncselekmények, és ezáltal az áldozatok száma.

Széles körben ismertté vált az a tény, hogy Tom Cotton republikánus szenátor szerint az általa „Soros-ügyészeknek” nevezett vádhatósági képviselőket el kell bocsátani azokban az amerikai városokban, ahol drámaian megnőtt a bűnözés 2020-ban és 2021-ben.

Elmondása alapján halálozási statisztikai adatok nem egyenletesen oszlanak el az országban, hanem azokban a városokban és településeken a legmagasabbak, ahol radikálisok, baloldaliak, Cotton megfogalmazásában „Soros-progresszívok” kerültek a tagállami és kerületi ügyészi hivatalok élére. Cotton szenátor szerint ezek a „Soros-ügyészek” úgy gondolják, hogy az amerikai jogállamiságot és joguralmat „rendszerszintű rasszizmus” jellemzi, és ezek az ügyészek nemcsak visszaélnek jogkörükkel, hanem folyamatosan alkalmazzák az ügyészi vádejtés gyakorlatát. Ennek során nem hajlandók végrehajtani a törvényeket a bolti tolvajokkal, kábítószer-kereskedőkkel és egy sor más bűnözővel és szabálysértővel szemben, és ennek következtében a bűnözés ellepte ezeket a városokat és kerületeket.

Korábban írtuk

A bizonyítékok azt mutatják, hogy Soros György téved a bűnözéssel kapcsolatban.

A Newsweek oldalán jelent meg egy véleménycikk cáfolatul Soros György büntetőjogi reformmal kapcsolatos írására. A szerző, Jeffrey H. Anderson az American Main Street Initiative (Amerikai fő utca kezdeményezés) elnöke, aki 2017 és 2021 között az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma Igazságügyi Statisztikai Hivatalának igazgatója volt.

Soros tehát az említett véleménycikkében igyekezett védeni álláspontját és az amerikai igazságszolgáltatás átalakítására vonatkozó terveit, melyben segítik az általa finanszírozott és választást nyert kerületi ügyészek. Ezután a 444.hu-n is igyekeztek védelmükbe venni az üzletember politikáját, amely miatt amerikaiak millióit éri hátrány a mindennapokban, hiszen számos helyen nem megfelelő a közbiztonság állapota. Az alábbiakban tehát a Soros cikkére érkezett válaszreakció fordításai olvashatók.

A teljes cikk elolvasható a Tűzfalcsoport oldalán, IDE kattintva!