Botrányos szemléltetéssel páro­sított szexoktatást erőszakoltak a gyerekekre Bécsben tavaly május­ban – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

Az egyik bécsi iskola tanárnője egy női bábuval „világosította” fel a szexualitás legapróbb részleteiről az oktatási intézmény legifjabb tanulóit. A kislányok a tan-óra keretein belül még az ujjaikat is használhatták a női próbababán. A gyerekeket sokkoló óra sajtó-vissz­hangja miatt a bécsi politikai vezetés ugyan vizsgálatot ígért, de az év végéig nem történt semmi, pedig nem ez volt az egyetlen hasonló akció az osztrák fővárosban.

Még nyáron Bécs városa szivárvány­családokról szóló, érzékenyítő tudásanyagcsomagot állí­tott össze óvodák számára, mert szerintük nem lehet elég korán kezdeni az érzékenyítést. A csomagokat 350 intézményben osztották szét, az elsőt Bécs alpolgármestere, Christoph Wiederkehr személyesen adta át. A csomag többek között egy brosúrát, egy plakátot, egy, a szivárványcsaládokról szóló mesekönyvet és egy kifestőt is tartalmaz. Wiederkehr akkor kifejtette: „az egyenlőség és az elfogadás már az óvodában és az iskolában el kell, hogy kezdődjön”.

A hozzánk közel eső nagyvárosban eközben pár nappal ezelőtt politikai örvendezés fogadta azt a hírt, hogy az EuroGames játékoknak – a leszbikus, meleg, biszexuális, transz, interszexuális és queer emberek sportrendezvényének – 2024-ben Bécs fog majd otthont adni. Az osztrák alkancellár, Werner Kogler legalábbis videóüzenetben üdvözölte az intézkedést, hogy az Európai Meleg és Leszbikus Sportszövetség (EGLSF) előnyben részesítette Bécset a szintén pályázó Birminghammel szemben. Az osztrák indulás mögött két helyi LMBTQ-sportklub állt – számolt be róla a magyar Humenonline honlap –, de támogatta őket a város, a sportminisztérium, valamint számos sportszövetségnek és klub is.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE kattintva!