Miután tegnap este bemutattuk azt a kérdőívet, amely bizonyítja, hogy a Soros-támogatással működő Avaaz, a világ legnagyobb „civil” szervezete a magyar választásokba akar beavatkozni, egy ritka véletlen a kezünkbe sodorta Soros Nyílt Társadalom Alapítványának 2009. évi, 160 oldalas adóbevallását, azaz azt a dokumentumot, amely részletezi, az évben melyik civil szervezet mennyi pénzt kapott a globális spekuláns fő alapítványától.

Fotó: MTI/Mohai Balázs, archív

Noha Sorosék minden, erre vonatkozóan a nemzetközi sajtóban is bemutatott dokumentum ellenére tagadják, hogy a világon 196 országban jelen lévő, állítólag 46 millió taggal rendelkező Avaazt támogatják, mi megtaláltuk e támogatást a 2009-es évből.

Az Avaazt két évvel korábban, 2007 januárjában alapították. A 160 oldalas beadvány 87-ik oldalán találtuk meg az Avaaz-támogatást. Olvasóink itt láthatják a dokumentumot.

Sorosék ott egy Res Publica Inc-en keresztül adtak kétszer 300.000 dollárt ezzel az indokkal: „300 ezer dollár általános támogatás az Avaaz Org-nak…”, míg a második 300.000 dollár az éghajlatváltozással kapcsolatos.

Érdekes, hogy ugyanezen az oldalon Soros a Rockefeller Family Fund-nak, azaz a Rockefeller család alapjának is juttatott 300.000 dollárt szavazói regisztrációval kapcsolatos tevékenységeik támogatására.

Lovas István