„A gyanúsított a pszichiátriai szolgálatok előtt jól ismert, ennél többet erről nem szeretnék mondani” – mondta Soren Thomassen koppenhágai rendőrfőnök az AFP által idézett hétfő reggeli sajtótájékoztatón.

Hirdetés

„A mi értékelésünk szerint az áldozatokat véletlenszerűen válsztotta ki, nem motiválta azok a nemi hovatartozása vagy valami más” – tette hozzá a rendőri vezető.

A rendőrség elismerte, hogy a gyanúsítottat, aki engedély nélküli egy puskával és egy kézifegyverrel, valamint egy késsel felfegyverkezve hajtotta végre a támadást, korábban már ismerték a bűnüldöző szervek, „de csak érintőlegesen”. Azt is mondják, „úgy tűnik, egyedül cselekedett”.

A gyanúsított állítólag 22 éves és dán származású.

Korábban írtuk

A lövöldözés áldozatairól is újabb részleteket hoztak nyilvánosságra. A három megerősített halálos áldozat két 17 éves fiatal, egy lány és egy fiú, valamint egy 47 éves orosz férfi, aki dán állampolgár volt.

További négy emberrel kapcsolatban megerősítették, hogy megsebesültek; az egyikük állapota még válságos, a többieké stabilnak mondható. Ők egy 19 éves és egy 40 éves dán nő, egy 16 éves svéd lány, és egy 50 éves svéd férfi.

A négy személyt két 19 és 40 éves dán nő és két svéd, az egyik egy 16 éves lány, a másik egy 50 éves férfi.

(forrás)