Carradine halálhírét az Egyesült Államok bangkoki nagykövetsége is megerősítette, azonban a családra való tekintettel nem kívánt részleteket közölni a színész haláláról.

David Carradine hollywoodi dinasztia tagja volt. Apja, John Carradine karakterszínészként szerzett hírnevet magának, fivére, Keith pedig a színészi szakma mellett a zenei pályán is nagy sikereket ért el.

A 72 évesen elhunyt színész összességében több mint száz filmben tűnt fel, olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Martin Scorsese, Ingmar Bergman és Hal Ashby. Leghíresebb szerepe Kwai Chang Caine saolin pap volt, akinek 1800-as évekbeli kalandjait 1972 és 1975 között láthatták az amerikai tévénézők. A nyolcvanas évek közepén visszatért a híres szerephez, először tévéfilmben bújt újra Kwai Chang Caine bőrébe, majd a 90-es években Caine unokáját játszotta a Kung Fu: A legenda folytatódik című sorozatban.

Carradine az utóbbi években tért vissza a csúcsra, miután eljátszotta Bill szerepét Quentin Tarantino kultikussá vált kétrészes filmjében, a Kill Billben.

(Blikk)