Fotó: MTI/AP/Nicolas Landemard
Rendőrök a lövöldözés helyszínén, Brüsszelben 2023. október 16-án
Hirdetés

„Egyre többet tudni arról, hogy ki is követhette el a hétfői brutális brüsszeli merényletet. A gyanúsított egy olyan illegális bevándorló, aki 2019-ben menekültkérelmet nyújtott be, de azt a belga hatóságok elutasították. Sőt, külföldi nemzetbiztonsági szolgálatok arra figyelmeztették őket, hogy egy radikalizálódott személyről van szó”

– ismerteti a közösségi oldalára feltöltött videójában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

„Nemcsak a belgák, hanem mi is joggal tesszük fel azt a kérdést, hogyan fordulhat elő ilyen előzmények után, hogy egy ilyen ember zavartalanul élt Brüsszel Schaerbeek kerületében, amely nincs túl messze az uniós negyedtől. Ilyen emberek tömegeit akarják szétosztani Európában”

– fejti ki az államtitkár.

Dömötör Csaba arra is felhívja a figyelmet, hogy felülírva a magyar szabályozást, a migránsokat már azelőtt be kellene engedni, hogy véget érne a menekültügyi eljárás. Úgy folytatta: a hétfői eset is azt mutatja, ha egyszer bejöttek, akkor már nincs annyi hatósági erőforrás, amellyel nyomon lehetne követni a veszélyes embereket.

„A következmények drasztikusak. Sokszor mondtuk, de ezek szerint nem elégszer: ébresztő!”

– jelentette ki Dömötör Csaba.

Korábban írtuk