Az elsõs sorban balról jobbra: Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török, a hátsõ sorban jobbról Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság és Donald Tusk az Európai Parlament elnöke csoportkép készítésén vesz részt a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezetõ feltörekvõ országát, valamint az Európai Uniót tömörítõ húszas csoport, a G20 hamburgi csúcstalálkozójának elsõ napi ülésén 2017. július 7-én. (MTI/EPA pool/Szputnyik/Kreml/Mihail Mecel)
Hirdetés

Az Európai Néppárt elnöke, Donald Tusk lesz a baloldal március 15-i rendezvényének díszvendége; erről Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt beszélt csütörtökön az InfoRádióban. A két politikusban közös, hogy az elmúlt hetekben többek közt azt az álhírt terjesztették, hogy a magyar kormány akadályozza az Oroszország ellen az ukrajnai háború miatt elrendelt uniós szankciókat. A lengyel liberális ellenzéki Polgári Platform (PO) elnöke a napokban több jobboldali vezetőt is támadott a Twitteren, és azt írta, „a Nyugatnak deputyinizációra van szüksége”.

A lengyel médiában azonban az elmúlt években számtalanszor emlékeztették Tuskot arra, hogy mostani karakán kijelentéseivel szemben miniszterelnökként máshogy viszonyult Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz.

A részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Hírlap honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk