Korányi Dávid és Karácsony Gergely
Hirdetés

Bombáztam az amerikai médiát minden nap, közleményekkel, memókkal és feljegyzésekkel. Tudja, volt egy tanácsadó testületünk olyan emberekkel, mint Anne Applebaum és más prominens szerzők, akik írtak az ügyről

– fogalmazott Eric Koch, aki azt is elárulta, milyen módszerrel terjesztették a The Washington Post említett publicistája és egyéb szerzők propaganda anyagait. 

„Ahelyett, hogy írtak volna valamit, ami aztán elkallódik, szétküldtem mindent mintegy 1500 különböző újságírónak. Ezek a tudósítók Kelet-Európában voltak, például az Associated Pressnél, a Bloombergnél, az AFP-nél, a The New York Times-nál, a The Washington Postnál. Mert ezeknek mind van tudósítójuk ott. Biztosítani akartam, hogy az összes anyag elér hozzájuk” – vázolta Koch azt, miként igyekeztek elérni, hogy a kipécézett államokról az A4D-nek tetsző kép alakuljon ki a nemzetközi sajtóban.

Nem véletlen, hogy a felsorolt orgánumok között a legnagyobb példányszámú amerikai napilapok közé tartozó The New York Times és The Washington Post is megtalálható, hiszen az Action for Democracynek kiemelten fontos volt az amerikai közvélemény formálása.

A MagaBabe-en korábban megosztott felvételek egyikén Eric Koch elmondta, hogy a tengerentúlon a legnépszerűbb híroldalnak számító Yahoo News-on Orbán Viktorról is íratott egy lejárató cikket, amellyel kifejezetten az amerikai olvasóközönség előtt akarta csorbítani a magyar miniszterelnök hírnevét. A cikket egyébként a fehér házi tudósítóként is tevékenykedő Alexander Nazaryan jegyezte.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA a Mandiner honlapján olvashatnak.