A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek csaknem 1700 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén. A védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg két tábori lőszerraktárt, egy harckocsit, négy páncélozott harcjárművet, egy brit Braveheart önjáró, valamint három amerikai M777-es, egy M198-as és egy brit FH-70-es vontatott tarackot, hat francia HAMMER irányított légi bombát, HIMARS és Vilha sorozatvetők 14 rakétáját, továbbá 44 drónt.

Hirdetés

Az orosz statisztika szerint a háború kezdete óta lelőtt ukrán drónok száma elérte a 24700-at. A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Korábban írtuk

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva kommentálta Alar Karis észt elnöknek az Yle finn televízióban tett kijelentését, miszerint „mindent meg fogunk tenni azért, hogy térdre kényszerítsük Oroszországot és Putyint”.

„És hogyan? Hadd mutassa meg!” – mondta Zaharova.