„Ferenc pápa nyitott ajtókra és befogadásra szólított fel magyarországi útján vasárnap” – írja a Politico magyar munkatársa, Bayer Lili.

Hirdetés

A Politicós tudósító a pápa Kossuth téri szentmisén mondott szavaira koncentrál, úgy fogalmazva, hogy „Orbán Viktor magyar miniszterelnök – aki maga nem katolikus, de vannak közeli szövetségesei, akik hangsúlyozzák katolikus gyökereiket – tőkét próbált kovácsolni a pápalátogatásból, azt tweetelve pénteken, hogy »megtiszteltetés, hogy üdvözölhetjük« a pápát, és hogy »Magyarországnak akkor van jövője, ha a keresztény ösvényen marad«”.

A Politicónak ez az egyetlen cikke a három napos pápalátogatásról, Bayer Lili nem számolt be külön sem a pénteki sem a szombati eseményekről, így arról sem, hogy a pápa a Sándor-palotában mondott beszédében elítélte a „szupranacionalizmust” és az „ideológiai gyarmatosítást”, utóbbi egyik formájának a gender-ideológiát nevezve.

A Politico többek közt arról sem számol be, hogy Ferenc pápa nem tervezett módon találkozott és 20 percet beszélt Hilarion magyarországi orosz ortodox metropolitával, Kirill pátriárka jobbkezével, az orosz ortodox egyház volt külügyi felelősével, írja a Mandiner.

Korábban írtuk