A bridgeporti Balsora baptista templomban keletkezett tűz megsemmisítette az épületet, és mire a lángokat eloltották, csak egyetlen szimbólum maradt meg – jelentette hétfőn a Fox News.

Hirdetés

A helyi katasztrófavédelmi osztály azt közölte, „A tűz lerombolta az épületet, de a keresztet nem. Azt a szimbólumot, amely emlékeztet: az épület valóban csupán egy épület volt. A templom maga a gyülekezet, és ahol ketten vagy többen összegyűlnek, ott lesz [Isten] is”.

A szombaton közzétett fotókon a kereszt stabilan áll a megfeketedett törmelékhalom tetején, míg más fotókon a templom tetőszerkezete alól felcsapó lángokat lehet látni:

Amikor a szélsőséges hőmérséklet megnehezítette a tűzoltók dolgát, azok az állami és helyi ügynökségek segítségét kérték.

Korábban írtuk

„Miközben a tűzoltók küzdöttek a lángokkal, a templom tetőszerkezete elkezdett összeomlani, ők pedig még mindig bent volt. Több tűzoltót a Wise megyei mentőknek a helyszínen kellett ellátni” – áll a Fox riportjában, amelyben azt is közlik, hogy a hatóságok még vizsgálják, mi okozta a tüzet.

A videofelvételeken látszik, ahogy a lángok elnyelik a templom tetőszerkezetét:

A Balsora Baptista Gyülekezet tagjai vasárnap a helyszínen, a szabad ég alatt vettek részt az istentiszteleten.

(forrás)