Fotó: képernyőkép
Hirdetés

Döbbenetes mennyiségű pénzt áldozott Soros György az elmúlt évek során arra, hogy kiépítse a saját ügyészi hálózatát – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az oligarcha célja nyilvánvalóan az lehet, hogy egymaga uralja az igazságszolgáltatást az Egyesült Államokban.

Ennek érdekében eddig 75 ügyész kampányára költött el több mint negyvenmillió dollárt.

A milliárdos spekuláns az ügyészein keresztül így már az amerikai lakosság közel húsz százaléka felett uralkodik, ráadásul az ötven legnépesebb város felében Soros ügyészei alakítják az igazságszolgáltatást. A Law Enforcement Legal Defense Fund (LELDF) korábban egy jelentést is készített a témában.

A Magyar Nemzet azt írja: ahol nyert Soros jelöltje, ott drasztikusan csökkent a kiszabott börtönbüntetések száma, a bűnözés pedig ezzel egyenesen arányosan megugrott. Soros György ügyészei ugyanis rendre olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek segítségével a mai napig csak enyhe büntetéseket ítélnek meg bizonyos bűncselekmények után: a lopás, a rablás, a kábítószer birtoklása vagy árusítása és a prostitúció esetében is jelentős enyhítésekről döntöttek.

A rendőrség és az ügyészek között azóta egyre élesebb az ellentét. A rendőrök ugyanis nem hajlandók elfogadni, hogy az ügyészek sok esetben nem emelnek vádat egy-egy súlyos bűncselekmény után. Több nagyvárosban is tömegesen hagyták el a bűnüldöző szakmát az emberek Soros liberális ügyészei miatt.

Korábban írtuk

– Soros arra használja ezt a kampánypénzt és további százmilliókat, hogy szervezeteket támogasson, és csendben átalakítsa az igazságszolgáltatási rendszert a rosszabbik irányba, veszélyes politikákat és rendőrellenes narratívákat támogatva, hogy előmozdítsa radikális programját – vélekedik Jason Johnson, a LELDF elnöke.

Hozzátette, a kampányokban Houstontól és Los Angelestől Philadelphiáig és Orlandóig Soros volt a messze legnagyobb pénzcsap – egyes vetélkedések során az elköltött pénz kilencven százalékát adta a milliárdos.

Vannak olyan ügyészek is, akik a tömeges illegális migrációt segítették országszerte az elmúlt években.

A Los Angeles-i kerületi ügyész, George Gascón például nemrég olyan irányelveket tett közzé, amely előírja a megyei ügyészeknek, hogy a bűncselekményekkel vádolt illegális bevándorlók esetében mérlegelniük kell az úgynevezett „bevándorlási következményeket”, vagyis lehetőleg úgy kell enyhíteni az eredetileg kiszabadandó büntetést, hogy minél kevesebb eséllyel figyeljen fel rá a Bevándorlásügyi és Vámhatóság (U.S. Immigration and Customs Enforcement).

A teljes cikk ITT olvasható.