„Ha Dél-Korea megpróbálja bevetni a fegyveres erőket a KNDK ellen vagy fenyegeti a szuverenitását és biztonságát, és lehetőség adódik rá, habozás nélkül megsemmisítjük Dél-Koreát úgy, hogy minden kézzelfogható eszközt és erőt mozgósítunk” – mondta Kim a KCNA észak-koreai állami hírügynökség szerint.

Hirdetés

A „dél-koreai klán” a legfőbb ellenségünk, ezért a KNDK-nak az ellenséges állammal fenntartott kapcsolataiban mindenekelőtt prioritásként kell kezelnie az önvédelmi képességek és az atomháborús elrettentő katonai erők megerősítését – jelentette ki Kim, hozzátéve, hogy nem fog egyoldalú háborút indítani, ugyanakkor nincs szándékában elkerülni a háborút.

Mindeközben Kim hétfőn és kedden hadianyag-gyárakban tett látogatást, és elégedettségét fejezte ki, amiért az üzemek új típusú fegyvereket és felszereléseket fejlesztettek, és elrendelte, hogy szigorúbban fokozzák az ország háborús felkészültségét – közölte a KCNA.

Kim korábban, az év végi párttalálkozón kijelentette, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával.

Észak-Korea pszichológiai hadviselésre készülhet a dél-koreai választások előtt

Észak-Korea folytathatja a pszichológiai hadviselést Dél-Korea ellen az áprilisi általános választások előtt – közölte egy magas rangú szöuli tisztviselő szerdán.

Dél-Korea intézkedéseket fog tenni az Észak-Korea által elkövetett kibertámadások és álhírek terjesztése ellen – mondta Mun Szünghjon, a dél-koreai országegyesítési minisztérium miniszterhelyettese.

A figyelmeztetés három nappal azután érkezett, hogy Kim Jo Dzsong, Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga azt állította, hogy január 5-én megtévesztő hadműveletet hajtottak végre a part menti tüzérség hangját szimuláló robbantásokkal, hogy teszteljék a dél-koreai hadsereg éberségét.

„A közelgő általános választások nagyon fontosak, és Észak-Korea folytatni fogja a pszichológiai hadviselést Dél-Korea ellen azért, hogy megossza a közvéleményt és nyomást gyakoroljon a kormányra” – mondta Mun egy televíziós interjúban.

Észak-Korea a 2016-os és a 2020-as dél-koreai parlamenti választásokat megelőzően is provokációkat hajtott végre, nukleáris kísérletet végzett és nagy hatótávolságú rakétákat is kilőtt.

Korábban írtuk