A Brexit atyjaként is emlegetett Nigel Farage, a UKIP korábbi vezetője tegnap felszólalt a legnagyobb amerikai konzervatív konferencián, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference).
 

Fotó: MTI/EPA, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Breitbart London riportja szerint Farage dicsérte az Európában és az Egyesült Államokban is erősödő patrióta mozgalmakat. Trump elnököt “lelkesítőnek” nevezte, és azt állította, megválasztásának támogatása “életem legjobb döntése volt… sejtettem, hogy jól végzi majd a munkáját, de minden elvárást túlszárnyalt”. 

Ugyanakkor élesen bírálta a magát függetlennek kikiáltó fősodratú médiát, az orosz beavatkozással kapcsolatos álhíreket, és a George Soros és társai által a nyitott határok érdekében feláldozott hatalmas összegeket.

A Brexittel kapcsolatban Farage elmondta, hogy “a nagy bankok, nagyvállalatok és nagypolitika szentségtelen háromságának” a Brexit leállítása érdekében tett erőfeszítései azt jelentik, hogy  Nagy-Britannia jelenleg nem áll olyan jól, mint az Egyesült Államok, sőt, lehetséges, hogy az összejátszó erők végül a brit emberek akaratával szembemenve megakadályozzák a kilépést. Erre felkészülve Farage azt ígérte, ha szükséges, újra beleveti magát a Brexitért folyó harcba.

A CPAC-en elmondot beszéde előtt Farage a Fox & Friends adásában járt, ahonnan arra kérte a konferencia résztvevőit, “Kérem, ne ítéljék meg a hazámat Sadiq Khan londoni polgármester, Corbyn úr [a Munkáspárt vezetője], és azon baloldaliak alapján, akik utcai tiltakozásokkal fenyegetőznek minden alkalommal, amikor az [amerikai] elnök látogatása szóba kerül”.

(demokrata.hu)