A francia diplomácia vezetője szerint „a (Vlagyimir) Putyinhoz közelállók körében kiemelkedően magas a halálozási arány”. „Kockázatos tevékenység” – tette hozzá Colonna az AFP hírügynökségnek, de nem kívánt bővebben nyilatkozni.

Hirdetés

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldos magánhadsereg alapítója is rajta volt azon a magánrepülőgépen, amely szerdán lezuhant az oroszországi Tver megyében. Az orosz hatóságok szerint a balesetet a gépen tartózkodó hét utas és három pilóta közül senki sem élte túl.

A francia külügyminisztérium hivatalosan azt közölte, hogy „nem áll módjában kommentálni a baleset körülményeit, amelyekről minden elmondható, csak az nem, hogy világosak”.

„Túl korai lenne még felmérni Prigozsin feltételezett halálának következményeit” – hangsúlyozta a tárca. „Ha ez a halálhír beigazolódik, az jelentős dolog lesz” – tette hozzá.

Korábban írtuk

„A Wagner egy bűnszervezet, amely (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) piszkos munkáját végzi Ukrajnában és több afrikai országban, egy olyan milícia, amely rablásokból, fosztogatásokból és gyilkosságokból él. Prigozsin kézjegye a vér és a bűnözés” – vélte a francia külügyi tárca az AFP-nek.