Fotó: MTI, szerk.
Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

Meloni újra üzent a brüsszeli támadásokra és a nemzetközi közösség bizalmatlanságaira. A Washington Post újságírójának kérdéseire válaszolva elmondta, nincs szüksége arra, hogy az Európai Unió kegyeit keresse, nem szörnyszülött, ahogyan egyesek lefestik, sem veszélyforrás az unió számára.

Amennyiben az olaszok az előrehozott választásokon az Olasz Testvérek mellett döntenek, akkor ezt azt jelentené, hogy ő vehetné át Mario Draghitól az ország vezetését. A párt elnöke azt is pontosítani kívánta, hogy a végső döntés a köztársasági elnököt illeti. Elmondta, hogy érthetetlen számára, miért jelent veszélyforrást egy ország állampolgárai által demokratikusan megválasztott koalíció és kormányfő a nemzetközi közösségre.

Hangsúlyozta, hogy az olaszoknak jogukban áll szabadon választani és hazájuk jövőjéről dönteni. Hozzáfűzte, hogy nem teljesen normális, hogy az olaszok nem választhatnak szabadon, ahogyan minden más országban teszik.

A személyét és pártját ért támadásokra válaszolva elmondta, hogy nem érzi, hogy veszélyforrás lenne az unió számára, komoly és felelősségteljes politikus. Az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsalád vezetőjeként továbbra is a konzervatív értékek védelmezője marad.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Korábban írtuk