A tárca szerint az ukrán fél a legnagyobb emberveszteséget, mintegy 300 főt, a Donyeck körzetében dúló harcokban szenvedte el. Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említette meg egyebek mellett az ukrán 79. ejtőernyős rohamdandár egy megfigyelő- és vezetésipontját a donyecki régióban, továbbá egy amerikai Bradley gyalogsági harcjárművet, négy páncélozott hacjárművet, két páncélozott személyszállítót, két páncélozott járművet, három lengyel gyártmányú Krab és egy amerikai M119-es önjáró, valamint egy M777-es vontatott löveget, két HIMARS-rakétát, egy JDAM irányítható légibombát és 23 drónt. Az orosz statisztika szerint ezzel a háború eleje óta a hadszíntéren lelőtt ukrán pilóta nélküli repülőszerkezetek száma 8900 fölé emelkedett.

Hirdetés

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. Az orosz védelmi tárca szerint keddre virradóra Brjanszk, Orjol, Tambov és Moszkva megye légterében lőttek le egy-egy távirányítású repülőszerkezetet.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy Cseljabinszkban elfogott egy helyi illetőségű férfit, aki gyújtóbombával készült támadást intézni közigazgatási intézmények ellen. Az FSZB szerint a gyanúsított egy ukrán nacionalista szervezet ideológiájának híve.

Korábban írtuk