Hirdetés

Conor McGregor, az ismert ír MMA-harcos az X-en (korábban Twitter) azt írta, „Írország háborúban áll” és „súlyos veszély” fenyeget, utalva ezzel arra, hogy a késelést állítólag egy algériai állampolgár követte el.

A támadás Dublinban komoly feszültségeket eredményezett, és zavargások törtek ki, az MMA-harcos szerint pedig a hatóságok nem tesznek meg minden tőlük telhetőt az ehhez hasonló tragédiák megakadályozására, így vagy változtatnak, vagy egyszerűen hagyniuk kell, hogy az emberek lépjenek.

McGregor, aki Dublinban született és nőtt fel, a támadás óta nagyon aktív az X-en. Azt írta: „Ki mint veti ágyát… Van már friss információ a megkéseltek állapotáról? Egész nap teljességgel borzalmas jelenetek… a gyomrom összeszorul. Mivel nem tesznek semmit az egyre gyakoribbá váló események elen, szó szerint egyáltalán nem tesznek semmit, hogyan várhatjuk, hogy ennek vége legyen? Reformra van szükségünk. CSELEKVÉSRE VAN SZÜKSÉGÜNK!”

A 35 éves sportoló azt is állította, hogy a politikusok, köztük Leo Varadkar kormányfő és Michael D. Higgins elnök megjegyzései „teljesen értékelhetetlenek”.

Korábban írtuk

„Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem! Nem érdekel Higgins elnök úr nyilatkozata. Vagy Varadkar nyilatkozata. Vagy Mary Lou nyilatkozata. Vagy McEntee bíróé. Vagy a Garda biztosé. Állítsunk össze egy cselekvési tervet! Mire várunk még? A semmitmondó nyilatkozatok teljesen haszontalanok a megoldás szempontjából.”

Fotó: shutterstock.com/G Holland (archív)