A járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma az előző napi 835 új esettel együtt elérte az 55 ezer 607-et. A hét elejére még 550-650 közötti napi növekményt regisztráltak az országban, viszont a múlt héten is még 800 fölött volt az újonnan azonosított betegek száma.

Hirdetés

Előző nap 15 újabb haláleset történt, így már 1427-en haltak bele a betegségbe, miközben eddig 28 ezer 131-en gyógyultak meg, közülük 977-en az elmúlt napban. Az aktív betegek száma jelenleg 26 ezer 049.

Az egészségügyi alkalmazottak körében 41 újabb esettel az eddig azonosított fertőzöttek száma 7540-re emelkedett.

Az elmúlt napban 224 beteget kellett kórházba szállítani.

Korábban írtuk

Előző nap a legtöbb új beteget ismét az ország két legfertőzöttebb régiójából jelentették, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből 171-et, a fővárosból Kijevből pedig 147-et. A statisztikában harmadik helyre ezúttal a keleti országrészben lévő Harkiv megye került napi 64 új fertőzöttel, Kárpátalja pedig a negyedik lett 57 új beteggel.

Kárpátalja megyében a jelenlegi adatok alapján eddig 4112 fertőzöttet azonosítottak, közülük 142-en haltak meg és 1379-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter szerdán az RBK-Ukrajina hírportálnak adott interjújában már arról beszélt, hogy a hónap végével lejáró országos karantént a tárcája még legalább egy hónappal kezdeményezi meghosszabbítani. Ezt a kérdést várhatóan a jövő héten tekinti át a kormány. Kedden a Szevodnya című lapnak a minisztérium egy név nélkül nyilatkozó illetékese még csak a karantén kéthetes, azaz augusztus közepéig történő meghosszabbítását vetítette előre.

Közben szerdán az éttermek, bárok és egyéb közétkeztetési intézmények tulajdonosai tiltakozó akciót kezdtek Kijevben a kormány épülete előtt, követelve, hogy engedélyezzék számukra éjjel 11 óra után is a nyitva tartást. Jelképesen üres székeket és kanapékat helyeztek ki az utcán a kabinet épületével szemben.