Hirdetés

Újabb meleg celeb bukott le

Jerry Harris amerikai színész bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott, gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények vádjában. A 22 éves, homoszexualitását nyíltan hirdető sztár korábban a Netflix csatorna Cheers című sorozatának köszönhetően lett közönségkedvenc. A szövetségi ügyészi iroda szóvivője szerint Harris a bíróságon elismerte, hogy egyrészt „tiltott szexuális cselekmény elkövetése céljából utazott”, másrészt pedig gyermekek elleni erőszakról készült fotókat „fogadott el”. Az előbbi áldozata egy 15 éves, floridai kisfiú volt, az utóbbi esetben pedig egy 17 éves fiút vett rá arra, hogy pénz ellenében szexképeket küldjön neki. A színész maximum húsz, illetve harminc évre kerülhet rács mögé; az ítélethirdetést június végére ígérik.
(Don Babwin: Former ‘Cheer’ star pleads guilty in child pornography case, Associated Press, 2022. 02. 11.)

Kutya meleg

Új osztályvezetőt nevezett ki Joe Biden amerikai elnök az energiaügyi minisztériumban. Sam Brinton nem csupán magas sarkú cipellőkben billegő, meleg aktivista, de eddig leginkább arról volt ismert, hogy büszkén hirdeti azt a bizarr szokását, amely szerint mielőtt ágyba bújik egy másik férfival, azt kutyának öltözteti, néhányszor körbevezeti pórázon a lakásban, és minden bizonnyal megpaskolja a feje tetejét, ha jól viselkedik. Bár az új vezetőnek láthatóan valóban megvan a szükséges szakmai végzettsége új feladata ellátáshoz, a konzervatív véleményvezérek mégis azt feltételezik, hogy a befogadás jegyében elsősorban abnormális szexuális szokásai miatt kapta meg a kinevezést.
(Kenny Webster: Biden’s New DoE Hire: a Queer Activist Who Enjoys ‘Puppy Play’ & Gimp Kink, KPRC Radio, 2022. 02. 14.)

Fotó: shutterstock.com

Az erőszak nem bűn

Amikor a demokraták 2019 novemberében elnyerték a többséget Virginia állam képviselőházában, az egyik első lépésük az volt, hogy törvénybe foglalták, az iskoláknak nem kötelességük a rendőrségnek bejelenteni bizonyos szabálysértéseket, amelyek közé a nemi erőszak, az erőszakos fenyegetés és a kábítószerrel kapcsolatos kihágások is tartoznak. Két évvel később a republikánusok győzelmét követően a ház azonnal visszavonta a törvényt, a baloldali képviselők azonban kézzel-lábbal tiltakoznak ellene. Jennifer McClellan demokrata párti szenátor szerint a rendőrséghez eljuttatott jelentésekben „aránytalanul nagy számban szerepelnek színes bőrű és fogyatékossággal élő gyermekek”, akik így az „iskolából egyenesen a börtönbe” kerültek olyan dolgokért, amelyeket „fegyelmezéssel el lehetett volna rendezni”.
(Gabe Kaminsky: Virginia Dems Fight Repeal Of Bill That Said Sex Crimes In Schools Needn’t Be Referred To Police, The Daily Wire, 2022. 02. 09.)

Fotó: shutterstock.com

Fogadj be egy csövest!

Miután a méregdrága és ultraprogresszív San Francisco és a várost körülvevő, úgynevezett Bay Area már lassan ki sem látszik az állandósult hajléktalantelepekből, a terület tisztviselői új ötlettel álltak elő az újkori liberális utópia megmentésére: arra kérik az ingatlannal rendelkező polgárokat, fogadjanak be magukhoz néhányat a környéken élő, nagyjából 30 ezer hajléktalan közül. Kalifornia állam kormányzója, a demokrata párti Gavin Newsom – akinek regnálása ideje alatt a hajléktalanprobléma a tetőfokára hágott – már a múlt évben is hangsúlyozta: szeretettel fogadnak mindenkit, akinek „új kezdetre van szüksége”, az állam lakói pedig „felelősséggel tartoznak az újonnan érkezettekért”, akiknek az állam egyébként havonta 820 dollárt (több mint negyedmillió forint) ad készpénzben, illetve élelmiszerjegyek formájában.
(Marisa Kendall: Bay Area calls on homeowners to help house homeless residents, The Mercury News, 2022. 02. 07.)

Korábban írtuk

Fotó: MTI/AP/Invision/Joel C Ryan
Adele angol énekes-dalszerző érkezik a Brit Awards elnevezésű brit könnyűzenei díjak 42. átadási ünnepségére

Liberális vihar

A Grammy-díjas szupersztár, Adele nemrég a progresszív-liberális tábor kereszttüzébe került, miután azt merte mondani, imádja, hogy nőnek született. Történt mindez a Brit Awards díjátadón, ahol elnyerte a legjobb előadóművésznek járó díjat, amely a korábbi, külön női és férfi kategóriák egyesítése után jött létre. „Megértem, miért változtatták meg a díj nevét, de én nagyon szeretek nő és női előadó lenni. Tényleg! Nagyon büszke vagyok magunkra” – mondta az énekesnő a díj átvételekor, amit a helyszínen hatalmas tapsvihar fogadott, az internetes térben azonban pillanatok alatt a Harry Potter írónője mellett találta magát, ugyanis őt is TERF-séggel vádolták meg. A TERF betűszó (trans-exclusionary radical feminist) azokat a radikális feministákat írja le, akik a „transznemű nőket” (vagyis ahogy a világ normális felén nevezik őket: magukat nőnek érző férfiakat) nem tekintik nőnek.
(Lee Brown: Adele slammed for telling gender-neutral award show she loves ‘being a woman’, Page Six, 2022. 02. 09.)

Fotó: shutterstock.com

Harc, feltételek nélkül

Az amerikai képviselőház demokrata párti tagjai nemrég új törvénytervezetet nyújtottak be a „rasszizmus elleni feltétel nélküli harc” megalapozására, amelynek megszavazása esetén Megbékélési Minisztérium (Department of Reconciliation) néven létrejöhetne egy új szövetségi ügynökség. A tervezet Lyndon B. Johnson korábbi elnöknek a „szegénység elleni feltétel nélküli harcára” utalva, többek közt azt foglalja magába, hogy „a rasszizmus és a hátrányos megkülönböztetés – akárcsak a szegénység 1964-ben – az országban továbbra is mindent áthat”, valamint hogy „a rendszerszintű és intézményesített rasszizmus és hátrányos megkülönböztetés az amerikai élet minden szegletében jelen van, beleértve a rendfenntartást, az igazságszolgáltatást, a lakhatást, a banki szolgáltatásokat, a szavazást, a foglalkoztatást, az oktatást, a környezetet és az egészségügyet”. A törvénytervezet megalkotói azt várják, hogy annak elfogadása esetén a kongresszus a „rasszizmus elleni feltétel nélküli harc kihirdetése” és az új ügynökség megalapítása mellett adjon meg minden anyagi és egyéb támogatást a rasszizmus legyőzéséhez.
(Samuel Mangold-Lenett: Congressional Democrats introduce bill declaring an ‘unconditional war on racism’, The Blaze, 2022. 02. 14.

Fotó: shutterstock.com

A normalitás szikrája

Az amerikai tengerészgyalogság nyugalmazott altábornagya, Greg Newbold a Task & Purpose hasábjain arra hívja fel a figyelmet, hogy a fegyveres erők kötelékében szolgálókat a kritikai rasszelmélet oktatása csak megosztja, így gyengítve katonai képességeiket és megnövelve a hadszíntéren elkövetett hibák esélyét. A korábbi altábornagy írásában hangsúlyozza, a hadseregben összhangra és egységre van szükség: „A csoportidentitás csak meggyengít, és éppen az ellentéte mindannak, ami elijeszthetné a potenciális ellenfelet és segíthetne megnyerni egy háborút.” „Azok a tisztségviselők, akik a civil társadalom gyakran jogos prioritásaival (mint a sokféleség, a gender stb.) fel akarják hígítani ezt az alapvető igazságot, valójában csak rontják a fegyverek erők esélyeit egy összecsapásban. Ha pedig ezek az esélyek csökkennek, a halottak száma nőni fog” – figyelmeztet Newbold.
(Gregory Newbold: A retired Marine 3-star general explains ‘critical military theory’, Task & Purpose, 2022. 02. 10.)