Azt írják, Volodimir Zelenszkijhez közelálló források szerint a Biden-kormány már nyíltan azt követeli az ukrán elnöktől, hogy novemberben kezdje meg a béketárgyalásokat Oroszországgal, az elnöki hivatal azonban nem számított ekkora nyomásra, és most minden lehetséges módon megpróbálja semleges irányba terelni a helyzetet, meggyőzni az „illetékeseket” a háború folytatásának szükségességéről.

Hirdetés

A hír kapcsán a lapnak Anatolij Matvijcsuk orosz nyugalmazott hírszerző tiszt, katonai szakértő is nyilatkozott, aki szerint a Nyugatnak most megvannak a saját problémái, hiszen nemsokára itt a tél, és számos belső gazdasági probléma merül fel Európában, nem beszélve arról, hogy választások következnek az Amerikai Egyesült Államokban, és a szakértő szerint a Nyugat már kimerítette képességeit Ukrajna támogatására.

Ezért Matvijcsuk szerint „Zelenszkij most nagyon megijedt”, mert számára ez a halál. Azt állítja, „az ukránok soha nem bocsátják meg neki”, hogy „emberek százezrei haltak meg”.

„Miért?” – teszi fel a kérdést, hozzátéve, hogy szerinte az amerikaiak könnyen helyettesíthetik az ukrán elnököt bármelyik „Zaluzsnij nevű, többé-kevésbé hozzáértő üzletemberrel”, vagyis

Matvijcsuk szerint „Zelenszkij a végsőkig küzdeni fog a konfliktus folytatásáért, mert számára ez a saját élete és halála kérdése”.

Úgy véli, az ukrán elnök „a Nyugat radarjára is felkerült” a pénzügyei miatt és mint mondta: Zelenszkijt egyszerűen letartóztatják majd, hogy megtudják, honnan jött ez a pénz, és miért nem a háborúra költötte”

„Az ukrán elnök teljesen hiteltelen” – tette hozzá. Mint fogalmazott: szerinte Zelenszkij „egyszerűen nem tudja, mit tegyen, ezért a legjobb védekezésnek azt látja, ha aktívan hirdet néhány »páneurópai értéket«, amelyeket állítólag véd, amihez a háborúnak folytatódnia kell”.

(forrás)

Korábban írtuk